Dzwonek Pierwszy miesiąc prenumeraty za 50% ceny Sprawdź

r e k l a m a

Partner serwisu

Simentali coraz więcej

To, że podkarpacki rolnik produkuje taniej mleko wynika z szerokiegowykorzystania łąk i pastwisk, ale nie bez znaczenia jest także strukturarasowa utrzymywanego bydła. Nie da się ukryć, że na Podkarpaciukrólują simentale, które stanowią już 53% ocenianych krów woj.podkarpackiego. To zdrowe, długowieczne i odporne bydło już po razjedenasty można było podziwiać w ostatni weekend sierpnia (29–30)na Krajowej Wystawie Bydła Simentalskiego w Rudawce Rymanowskiejpołożonej 20 km od słowackiej granicy.

Chcesz przeczytać cały artykuł?

(Zapłać przelewem online: 3,69 z VAT)

Kup teraz

Nasi prenumeratorzy mogą czytać archiwum za darmo! Może lepiej kup prenumeratę?

Masz już prenumeratę? Zaloguj się

Zamów prenumeratę

r e k l a m a