Dzwonek Pierwszy miesiąc prenumeraty za 50% ceny Sprawdź

r e k l a m a

Partner serwisu

Zdrowie w kolorach

Różnym parametrom w naszym życiuprzypisujemy sporą wagę, alejedno jest pewne – kolor ma znaczenie.W naszej diecie powinna znajdowaćsię zróżnicowana paleta mikroelementówi innych składników odżywczych.Czy wiedzieliście, że abyzadbać o jej zdrowy kształt, wystarczypo prostu podążać za koloramitęczy? Kolor w warzywach i owocachnie jest bowiem przypadkowym, nieistotnymich aspektem, lecz świadczyo określonym składzie chemicznym.A ten z kolei przekłada się nakonkretne działanie w naszym organizmie.Jeśli postaramy się, by w naszymmenu pojawiły się owoce i warzywaz pięciu rodzin kolorystycznych,będziemy dostarczać ciałuwszystkich potrzebnych składnikówodżywczych i czegoś jeszcze. Otóżw polu zainteresowań nauki corazczęściej znajdują się tzw. fitoskładniki.To substancje chemiczne wytwarzaneprzez rośliny dla utrzymaniaprawidłowego ich wzrostu i chroniąceich komórki przed uszkodzeniem.

Chcesz przeczytać cały artykuł?

(Zapłać przelewem online: 3,69 z VAT)

Kup teraz

Nasi prenumeratorzy mogą czytać archiwum za darmo! Może lepiej kup prenumeratę?

Masz już prenumeratę? Zaloguj się

Zamów prenumeratę

r e k l a m a