Dzwonek Pierwszy miesiąc prenumeraty za 50% ceny Sprawdź

r e k l a m a

Partner serwisu

Polska czerwona mięsna

Bydło czerwone polskie, to jedna z najstarszych ras rodzimych. Posiada wile zalet, jak chociażby odporność na trudne warunki bytowe i małe wymagania paszowe. Niestety, o mały włos nie doszło do jego zupełnego wyginięcia. Dziś tacy hodowcy jak Agnieszka Prochal i Piotr Rydel udowadniają, że to bydło może być ważnym ogniwem hodowli krajowej i to nie tylko za sprawą dopłat z programu ochrony zasobów genetycznych.

Chcesz przeczytać cały artykuł?

(Zapłać przelewem online: 3,69 z VAT)

Kup teraz

Nasi prenumeratorzy mogą czytać archiwum za darmo! Może lepiej kup prenumeratę?

Masz już prenumeratę? Zaloguj się

Zamów prenumeratę

r e k l a m a