Dzwonek Pierwszy miesiąc prenumeraty za 50% ceny Sprawdź

r e k l a m a

Partner serwisu

Chore świnie to wyższe koszty żywienia

Konsekwencje błędów związanych ze środowiskiem to przede wszystkim utrata zdrowia zwierząt, a to przekłada się na wynik finansowy, gdyż obniżają się parametry produkcyjne. Zwracali na to uwagę wykładowcy podczas konferencji zorganizowanej przez Grupę Producentów „Rol-Kon” z okazji 20-lecia jej istnienia. Lekarz weterynarii Bogusław Zakrzewski z firmy MSD mówił o tym, jak złe warunki środowiskowe mogą wpływać na obniżenie odporności u świń. Olbrzymią uwagę zwracał na różnicę pomiędzy temperaturą wskazywaną przez urządzenia pomiarowe a faktycznie odczuwalną przez zwierzęta.

Chcesz przeczytać cały artykuł?

(Zapłać przelewem online: 3,69 z VAT)

Kup teraz

Nasi prenumeratorzy mogą czytać archiwum za darmo! Może lepiej kup prenumeratę?

Masz już prenumeratę? Zaloguj się

Zamów prenumeratę

r e k l a m a