Dzwonek Pierwszy miesiąc prenumeraty za 50% ceny Sprawdź

r e k l a m a

Partner serwisu

Ubojnia w oborze

W ostatnich latach w rasie simentalskiej coraz większa liczba buhajów przekazuje genetyczną cechę bezrożności. Rodzina Hartlów już od 25 lat utrzymuje bezrożną linię krów mamek wraz z cielętami. Pomimo iż w Austrii znacznie więcej simentali jest w typie mlecznym, to Martin Hartl uzyskuje od nich bardzo dobrej jakości wołowinę, która trafia do restauracji jego brata. Ta braterska współpraca ma wiele zalet. Przede wszystkim eliminuje wszystkich pośredników, a cała wartość dodana ze sprzedaży wołowiny kulinarnej w myśl zasady „od pola do stołu” pozostaje w rodzinie Hartlów.

Chcesz przeczytać cały artykuł?

(Zapłać przelewem online: 3,69 z VAT)

Kup teraz

Nasi prenumeratorzy mogą czytać archiwum za darmo! Może lepiej kup prenumeratę?

Masz już prenumeratę? Zaloguj się

Zamów prenumeratę

r e k l a m a