Dzwonek Pierwszy miesiąc prenumeraty za 50% ceny Sprawdź

r e k l a m a

Partner serwisu

Wpływ żywienia na produkcyjność i zdrowie

Podczas Międzynarodowej Konferencji Naukowej w Puławach, która odbyła się na początku czerwca, zwracano uwagę nie tylko na zaniedbania w ochronie zdrowia świń oraz niedocenianie znaczenia potencjału genetycznego – o czym pisaliśmy w poprzednim numerze. Na efektywność produkcji trzody chlewnej nie mniejszy wpływ ma żywienie i utrzymanie zwierząt. Probiotyki zmniejszają zachorowalność prosiąt i śmiertelność związaną z chorobami przewodu pokarmowego.

Chcesz przeczytać cały artykuł?

(Zapłać przelewem online: 3,69 z VAT)

Kup teraz

Nasi prenumeratorzy mogą czytać archiwum za darmo! Może lepiej kup prenumeratę?

Masz już prenumeratę? Zaloguj się

Zamów prenumeratę

r e k l a m a