Dzwonek Pierwszy miesiąc prenumeraty za 50% ceny Sprawdź

r e k l a m a

Partner serwisu

Drożdże jako probiotyk i nie tylko

Drożdże dostarczają pełnowartościowego białka, a także witamin i minerałów. Wykazują też działanie prebiotyczne i probiotyczne. Oddziałując na mikroflorę przewodu pokarmowego hamują rozwój bakterii chorobotwórczych. Wpływają pozytywnie na ilość pożądanych bakterii fermentacji mlekowej obniżając jednocześnie poziom patogenów. Przemysł rolno-spożywczy dostarcza wielu komponentów paszowych, które można wykorzystywać w żywieniu zwierząt. Są to m.in. produkty uboczne przemysłu browarnianego takie jak: młóto, kiełki oraz drożdże.

Chcesz przeczytać cały artykuł?

(Zapłać przelewem online: 3,69 z VAT)

Kup teraz

Nasi prenumeratorzy mogą czytać archiwum za darmo! Może lepiej kup prenumeratę?

Masz już prenumeratę? Zaloguj się

Zamów prenumeratę

r e k l a m a