Dzwonek Pierwszy miesiąc prenumeraty za 50% ceny Sprawdź

r e k l a m a

Partner serwisu

Pomyśl nim zadasz

Część pobranego przez krowę białka przechodzi bezpośrednio do mleka, ale znaczna większość rozkładana jest przez mikroflorę żwacza do najcenniejszego białka – mikrobiologicznego. Aby tak mogło się stać, mikroflora żwacza musi mieć energię pochodzącą z fermentacji żwaczowej. Niestety, nie zawsze udaje nam się zaspokoić zapotrzebowanie ogromnej liczby mikroorganizmów zasiedlających żwacz, które do prawidłowego funkcjonowania potrzebują bardzo specyficznych warunków.

Chcesz przeczytać cały artykuł?

(Zapłać przelewem online: 3,69 z VAT)

Kup teraz

Nasi prenumeratorzy mogą czytać archiwum za darmo! Może lepiej kup prenumeratę?

Masz już prenumeratę? Zaloguj się

Zamów prenumeratę

r e k l a m a