Dzwonek Pierwszy miesiąc prenumeraty za 50% ceny Sprawdź

r e k l a m a

Partner serwisu

Bakłażan – raz na talerzu, raz w słoiku

Gruszka miłosna, psianka, a nawet jajko krzewiaste! Kto by pomyślał, że to wszystko to różne nazwy poczciwego bakłażana, zwanego też zresztą, z francuska, oberżyną. To oprawione w aksamitną skórę, ale cokolwiek mdłe warzywo rozwinie przed wami wachlarz smaków, jeśli odpowiednio je przygotujecie. Pamiętajcie, że bakłażana trzeba lekko „spocić”, by stracił gorycz. A potem hulaj dusza ze smakami!

Chcesz przeczytać cały artykuł?

(Zapłać przelewem online: 3,69 z VAT)

Kup teraz

Nasi prenumeratorzy mogą czytać archiwum za darmo! Może lepiej kup prenumeratę?

Masz już prenumeratę? Zaloguj się

Zamów prenumeratę

r e k l a m a