Dzwonek Pierwszy miesiąc prenumeraty za 50% ceny Sprawdź

r e k l a m a

Partner serwisu

Kurpiowska tradycja przyciąga turystów

Słyną w świecie z domowych wyrobów – białych serów, wędlin, pasztetów i pierogów. A ich przepis na kozicowe piwo czy konfitury dotarł nawet do Nowej Zelandii. Takiej kuchni jak u Elżbiety Żebrowskiej z Wydmus nie powstydziłaby się nawet renomowana restauracja. Choć pani Ela prowadzi tylko agroturystyczne gospodarstwo, które zwie się po prostu „Ela”, i serwuje w nim tradycyjne dania kurpiowskiej kuchni.

Chcesz przeczytać cały artykuł?

(Zapłać przelewem online: 3,69 z VAT)

Kup teraz

Nasi prenumeratorzy mogą czytać archiwum za darmo! Może lepiej kup prenumeratę?

Masz już prenumeratę? Zaloguj się

Zamów prenumeratę

r e k l a m a