Dzwonek Pierwszy miesiąc prenumeraty za 50% ceny Sprawdź

r e k l a m a

Partner serwisu

Kukurydza na azotniaku

Z dr. inż. Witoldem Rzepińskim z Wyższej Szkoły Agrobiznesu w Łomży – rozmawia Bolesław Pilarek. O sukcesie w uprawie kukurydzy decyduje jakość produktu finalnego i koszty uprawy. Tymczasem, na niektórych polach uprawiana na ziarno kukurydza zbierana jest do końca roku, bo wielu rolników traktuje pola jak magazyny ziarna. Niestety, na takich plantacjach na roślinach rozwijają się między innymi grzyby fuzarium wytwarzające mikotoksyny.

Chcesz przeczytać cały artykuł?

(Zapłać przelewem online: 3,69 z VAT)

Kup teraz

Nasi prenumeratorzy mogą czytać archiwum za darmo! Może lepiej kup prenumeratę?

Masz już prenumeratę? Zaloguj się

Zamów prenumeratę

r e k l a m a