Dzwonek Pierwszy miesiąc prenumeraty za 50% ceny Sprawdź

r e k l a m a

Partner serwisu

Jak okres zasuszenia determinuje jakość siary?

– Im dłuższe jest zasuszenie, tym większa jest objętość pierwszej siary, a zatem, potencjalnie jej jakość może być gorsza. I z tego właśnie powodu zasuszenie nie powinno trwać dłużej niż osiem tygodni, ale również nie krócej niż cztery – mówił dr Paweł Góra, który był jednym z prelegentów trzeciej już, międzynarodowej konferencji naukowej, która 15 marca br. odbyła się na Uniwersytecie Rolniczym w Krakowie.

Chcesz przeczytać cały artykuł?

(Zapłać przelewem online: 3,69 z VAT)

Kup teraz

Nasi prenumeratorzy mogą czytać archiwum za darmo! Może lepiej kup prenumeratę?

Masz już prenumeratę? Zaloguj się

Zamów prenumeratę

r e k l a m a