Dzwonek Pierwszy miesiąc prenumeraty za 50% ceny Sprawdź

r e k l a m a

Partner serwisu

Jaglana na słodko – i syci, i leczy

Proso i robiona z niego kasza jaglana od kilku lat są bohaterami blogów i artykułów traktujących o zdrowym odżywianiu się. I słusznie, bo jagły są nie tylko produktem odżywczym, ale mogą być też lekarstwem. Istnieje wiele doniesień o korzystnym działaniu gotowanego prosa na układ pokarmowy, zwłaszcza w sytuacji, kiedy pojawiają sie w nim stany zapalne, z wrzodami włącznie. Tak przynajmniej radzi wielu dietetyków. Na kaszę jaglaną uważać powinni wszyscy, którzy cierpią na niedoczynność tarczycy. Wtedy jej spożycie ograniczyć należy do jednego dnia w tygodniu.

Chcesz przeczytać cały artykuł?

(Zapłać przelewem online: 3,69 z VAT)

Kup teraz

Nasi prenumeratorzy mogą czytać archiwum za darmo! Może lepiej kup prenumeratę?

Masz już prenumeratę? Zaloguj się

Zamów prenumeratę

r e k l a m a