Dzwonek Pierwszy miesiąc prenumeraty za 50% ceny Sprawdź

r e k l a m a

Partner serwisu

Pięć złotych za kilogram – byk w cenie tucznika

Rolnicy utrzymujący bydło mięsne są na skraju załamania – ceny żywca spadają na łeb, na szyję. Kiedy wstawiali bydło do obór lub rodziły im się cielęta, nikomu do głowy nie przyszło, że teraz będą oddawać zwierzęta za bezcen, a cena za żywą wagę nie będzie odbiegała od cen tuczników. Ten rynek był bowiem od lat w miarę stabilny. Obecnie prawie nikt już nie liczy zysków, ale trapi się, ile straci na każdej sztuce.

Chcesz przeczytać cały artykuł?

(Zapłać przelewem online: 3,69 z VAT)

Kup teraz

Nasi prenumeratorzy mogą czytać archiwum za darmo! Może lepiej kup prenumeratę?

Masz już prenumeratę? Zaloguj się

Zamów prenumeratę

r e k l a m a