Dzwonek Pierwszy miesiąc prenumeraty za 50% ceny Sprawdź

r e k l a m a

Partner serwisu

Mintaj z salsą mango

Data publikacji 02.12.2020r.

Składniki: 4 płaty mintaja, sok z ½ cytryny, sól, pieprz, cukier, masło klarowane.
Składniki na salsę: sok z ½ cytryny, 1 cebula czerwona, 1 świeża papryczka chili, 1 owoc mango, listki mięty.

Wykonanie: Płaty mintaja umyć, osuszyć ręcznikiem, ułożyć w naczyniu do zapiekania, skropić sokiem z cytryny, natrzeć solą i pieprzem. Ułożyć plastry masła i zapiekać ok. 25 minut w temp 170°C. Cebulę pokroić w kostkę, mango obrać i pokroić w kostkę, papryczkę oczyścić i posiekać bardzo drobno. Listki mięty drobno posiekać. Wymieszać w misce wszystkie składniki, skropić sokiem z cytryny. Rybę podawać z salsą z mango.

r e k l a m a

r e k l a m a

Zobacz także

r e k l a m a