Dzwonek Pierwszy miesiąc prenumeraty za 50% ceny Sprawdź

r e k l a m a

Partner serwisu

Kurczak z weka

Data publikacji 21.01.2021r.

Składniki: 1 kg mięsa z kurczaka lub indyka, 1 kg boczku wieprzowego, 8 ząbków czosnku, 2 łyżki majeranku, 400 ml wody, 3 łyżeczki soli, 2 łyżeczki pieprzu.
Wykonanie: Mięso drobiowe pokroić w kostkę. Boczek zemleć w maszynce. Oba mięsa wymieszać, dodać przyprawy i wodę. Wyrobić masę, aż wchłonie się woda. Przełożyć masę do słoików, zostawiając 2 cm od góry, zakręcić słoiki. Mięso w słoikach gotować półtora godziny od zagotowania. Po ugotowaniu i wystudzeniu przechowywać w lodówce.

r e k l a m a

r e k l a m a

Zobacz także

r e k l a m a