Dzwonek Pierwszy miesiąc prenumeraty za 50% ceny Sprawdź

r e k l a m a

Partner serwisu

Mielonka ze słoika

Data publikacji 21.01.2021r.

Składniki: 700 g karkówki, 500 g boczku, 700 g łopatki wieprzowej, 600 g podgardla, 8 kulek ziela, angielskiego, 6 liści laurowych, główka czosnku pokrojonego w plastry, 2 łyżki soli, 1 łyżka majeranku, 1/2 łyżeczki pieprzu.
Wykonanie: Wszystkie mięsa zemleć w maszynce, wymieszać z przyprawami i odstawić do lodówki na 24 godziny. Kolejnego dnia przełożyć do słoików, lekko dociskając, i do każdego słoika wlać 4 łyżki wody. Zakręcić słoiki. Gotować po półtora godziny przez dwa dni. Po ugotowaniu i wystudzeniu przechowywać w lodówce.

r e k l a m a

r e k l a m a

Zobacz także

r e k l a m a