Dzwonek Pierwszy miesiąc prenumeraty za 50% ceny Sprawdź

r e k l a m a

Partner serwisu

Słoikowa karkówka

Data publikacji 21.01.2021r.

Składniki: 2 kg karkówki, 4 ząbki czosnku, 3 łyżki majeranku, 2 łyżki suszonego lubczyku, 40 g soli, 1 płaska łyżeczka pieprzu.
Wykonanie: Karkówkę pokroić na 5 równych kawałków. Przyprawy wymieszać i obtoczyć w nich każdy kawałek mięsa. Kawałki mięsa układać jeden przy drugim, po czym wstawić do lodówki na dwa dni. Następnie przełożyć do półlitrowych słoików (1,5 cm poniżej przykrywki) i zakręcić. Pasteryzować 2 godziny. Po ugotowaniu i wystudzeniu przechowywać w lodówce.

r e k l a m a

r e k l a m a

Zobacz także

r e k l a m a