Dzwonek Pierwszy miesiąc prenumeraty za 50% ceny Sprawdź

r e k l a m a

Partner serwisu

kaczka faszerowana jabłkami

Data publikacji 03.01.2021r.

Składniki: 1 kaczka, olej, sól, pieprz, majeranek, 3 łyżki masła, 4 jabłka, kilka gałązek rozmarynu.

Wykonanie: Kaczkę umyć, osuszyć, natrzeć olejem i solą, pieprzem i majerankiem. Jabłka obrać, usunąć gniazda nasienne. Kaczkę wypełnić jabłkami, masłem, spiąć patyczkami. Umieścić w rękawie do pieczenia. Piec około 70 minut w temperaturze 180°C. Do rękawa włożyć gałązki rozmarynu, rozciąć rękaw i piec kolejne 30 minut, aż skóra się zrumieni.

r e k l a m a

r e k l a m a

Zobacz także

r e k l a m a