Dzwonek Pierwszy miesiąc prenumeraty za 50% ceny Sprawdź

r e k l a m a

Partner serwisu

Poncz z żurawiną

Data publikacji 08.01.2021r.

Składniki: 2 szklanki musującego różowego wina, 250 g żurawiny, kilka gałązek rozmarynu, 1 cytryna, 1 pomarańcza, laska cynamonu, 1/2 szklanki cukru, 2 szklanki wody.

Wykonanie: 200 g żurawiny zalać wodą, dodać cukier, laskę cynamonu i gotować około 10 minut. Wyjąć laskę cynamonu, utrzeć żurawinę blenderem, gotować jeszcze 5 minut. Odcedzić żurawinę i ostudzić. Chłodną wymieszać z winem. Do naczynia wlać żurawinę z winem, dodać plasterki wyparzonej pomarańczy oraz cytryny, świeży rozmaryn, resztę żurawiny i laskę cynamonu.

r e k l a m a

r e k l a m a

Zobacz także

r e k l a m a