Po raz 7 z rzędu umocniło się masło, tym razem jego cena wzrosła o 7,2% do 4526 dolarów/t, ostatnio było ono wyceniane na podobnym poziomie w czerwcu 2019 r. Ponad 7% wzrosła też cena laktozy, sprzedano ją za 1099 dolarów/t. O 6,9% do 2876 dolarów/t wzrosły ceny maślanki w proszku, o 5,5% do 4604 dolarów/t ceny bezwodnego tłuszczu mlecznego a o 5% do 4078 dolarów/t sera cheddar.
Czwartą giełdę z rzędu drożeje odtłuszczone mleko w proszku. Tym razem umocniło cenę o 4,1% do 3044 dolarów/t. Jest to cena zbliżona do tej, za którą sprzedawano OMP na GDT rok temu. Z kolei pełne mleko w proszku zdrożało o 3,1% do 3306 dolarów/t.