Dzwonek Pierwszy miesiąc prenumeraty za 50% ceny Sprawdź

r e k l a m a

Partner serwisu

Suflet czekoladowy

Data publikacji 07.03.2021r.

Składniki: 100 g gorzkiej czekolady, 1/4 kostki masła, masło do posmarowania foremek, 1 łyżka mąki, szczypta soli, 2 jajka, 3 łyżki brązowego cukru; do podania: cukier puder, świeże owoce.
Wykonanie: Czekoladę rozpuścić z masłem na parze i wymieszać. Jajka ubić, dodać cukier, szczyptę soli oraz mąkę. Dodać czekoladę z masłem i zmiksować. Foremki wysmarować masłem i wlać masę. Piekarnik nagrzać do 200°C. Wstawić foremki i piec 10 minut. Wyjąć, oprószyć cukrem pudrem i podawać ze świeżymi owocami.

r e k l a m a

r e k l a m a

Zobacz także

r e k l a m a