Dzwonek Pierwszy miesiąc prenumeraty za 50% ceny Sprawdź

r e k l a m a

Partner serwisu

Ryba w galarecie

Data publikacji 14.03.2021r.

Składniki: 1 kg ryby, mąka do panierowania, olej do smażenia, sól, pieprz, 2 cebule; na zalewę: 5 szklanek wody, 1 szklanka octu 10%, 7 listków laurowych, 8 ziaren ziela angielskiego, 1 łyżeczka soli, 6 łyżek cukru, 2 łyżki żelatyny.
Wykonanie: Rybę pokroić na małe kawałki, oprószyć solą i pieprzem. Obtoczyć w mące i smażyć na rumiano. Cebulę pokroić w piórka i zeszklić na oleju. Oprószyć solą i pieprzem. Składniki na zalewę zagotować, po zagotowaniu wyłączyć, dodać żelatynę i wymieszać. Rybę układać w słoiku, jedna na drugiej. Zalać zalewą i odstawić do ostudzenia, a następnie do lodówki. Przechowywać w lodówce do jednego tygodnia.

r e k l a m a

r e k l a m a

Zobacz także

r e k l a m a