Dzwonek Pierwszy miesiąc prenumeraty za 50% ceny Sprawdź

r e k l a m a

Partner serwisu

Kasza gryczana ze szpinakiem i łososiem

Data publikacji 21.03.2021r.

Składniki: 200 g pieczarek, 100 g kaszy gryczanej, sól, pieprz, 100 g szpinaku, filet z łososia, masło klarowane lub olej do smażenia, 1 cebula, 2 ząbki czosnku, sok z cytryny.

Wykonanie: Łososia natrzeć olejem, posypać solą i pieprzem, skropić sokiem z cytryny, a następnie piec 25 minut w temperaturze 180°C. Kaszę ugotować w osolonej wodzie i odcedzić. Cebulę posiekać w kostkę i zeszklić, dodać przeciśnięty przez praskę czosnek oraz pokrojone w plastry pieczarki. Doprawić do smaku. Dodać ugotowaną kaszę. Na tej samej patelni chwilę poddusić pieczarki, następnie zblanszować szpinak. Kaszę podawać z pieczarkami, szpinakiem i łososiem.

r e k l a m a

r e k l a m a

Zobacz także

r e k l a m a