Dzwonek Pierwszy miesiąc prenumeraty za 50% ceny Sprawdź

r e k l a m a

Partner serwisu

Kotlety z pęczaku i soczewicy

Data publikacji 21.03.2021r.

Składniki: 100 g kaszy pęczak, 200 g zielonej soczewicy, 3 jajka, 3 łyżki mąki pszennej lub orkiszowej, sól, pieprz, papryka, zioła prowansalskie, bułka tarta, olej do smażenia.

Wykonanie: Kaszę ugotować do miękkości w osolonej wodzie. Soczewicę namoczyć na 2 godziny, opłukać i ugotować do miękkości w osolonej wodzie. Kaszę wymieszać z soczewicą, dodać jajka, mąkę i przyprawy. Wymieszać. Z masy wyrobić nieduże kotlety, obtaczać w bułce tartej i smażyć na rozgrzanym oleju.

r e k l a m a

r e k l a m a

Zobacz także

r e k l a m a