Z kolei odtłuszczone mleko w proszku kontynuuje tendencję wzrostową. Tym razem jego cena wzrosła o 0,7% do 3350 dolarów/t. Na wartości zyskały również bezwodny tłuszcz mleczny oraz laktoza. Bezwodny tłuszcz mleczny zdrożał o 3,7% do 6155 dolarów/t, natomiast laktoza o 8,6% do 1392 dolarów/t. Cena sera cheddar pozostała bez zmian, sprzedano go za 4250 dolarów/t.
Fonterra – masło w dół, OMP lekko w górę
Z kolei odtłuszczone mleko w proszku kontynuuje tendencję wzrostową. Tym razem jego cena wzrosła o 0,7% do 3350 dolarów/t. Na wartości zyskały również bezwodny tłuszcz mleczny oraz laktoza. Bezwodny tłuszcz mleczny zdrożał o 3,7% do 6155 dolarów/t, natomiast laktoza o 8,6% do 1392 dolarów/t. Cena sera cheddar pozostała bez zmian, sprzedano go za 4250 dolarów/t.