Dzwonek Pierwszy miesiąc prenumeraty za 50% ceny Sprawdź

r e k l a m a

Partner serwisu

Jajka faszerowane awokado

Data publikacji 29.03.2021r.

Składniki: 7 jajek, 1 awokado, sól, pieprz, 2 łyżki soku z cytryny, 2 ząbki czosnku, czarnuszka do posypania, liście sałaty i roszponki do dekoracji, majonez, pęczek szczypiorku.

Wykonanie: Jajka ugotować na twardo, ostudzić, obrać, przekroić na połówki. Delikatnie wyjąć żółtka. Awokado obrać, rozgnieść widelcem, dodać czosnek przeciśnięty przez praskę, sok z cytryny, sól, pieprz, żółtka oraz 2 łyżki majonezu. Wymieszać składniki. Gotową pastą nadziewać białka jajek. Na każde jajko z pastą wycisnąć kleks majonezu, posypać jajka szczypiorkiem i czarnuszką. Układać na sałacie, udekorować roszponką.

r e k l a m a

r e k l a m a

Zobacz także

r e k l a m a