Dzwonek Pierwszy miesiąc prenumeraty za 50% ceny Sprawdź

r e k l a m a

Partner serwisu

Naleśniki szpinakowe z rybą

Data publikacji 20.04.2021r.

Składniki na ciasto: 1 i 1/2 szklanki mleka, 1 szklanka mąki, 100 g szpinaku, 3 jajka, szczypta soli, około 2 łyżek oleju.
Składniki na nadzienie: 400 g ryby (dorsz, mintaj), serek kremowy z ogórkiem, sól, pieprz, roszponka, masło klarowane lub olej do smażenia, 1 cebula, 1 ząbek czosnku.
Wykonanie: Szpinak zalać mlekiem i utrzeć blenderem na jednolitą masę. Dodać resztę składników i zrobić ciasto naleśnikowe. Usmażyć naleśniki. Jeśli ciasto jest za rzadkie, dodać więcej mąki. Jeśli za gęste – odrobinę mleka. Rybę pokroić w kostkę. Cebulę pokroić w kostkę i zeszklić na maśle, dodać przeciśnięty przez praskę czosnek. Dodać rybę, poddusić, doprawić do smaku. Naleśniki posmarować serkiem, ułożyć rybę, roszponkę i złożyć.

r e k l a m a

r e k l a m a

Zobacz także

r e k l a m a