Dzwonek Pierwszy miesiąc prenumeraty za 50% ceny Sprawdź

r e k l a m a

Partner serwisu

Kulki z bobu w czarnym sezamie

Data publikacji 20.07.2021r.

Składniki: 1/2 kg świeżego bobu, 1/2 szklanki czarnego sezamu, 1 cebula, 4 pieczarki, 2 ząbki czosnku, 5 łyżek mąki pszennej, 1 łyżka kminu rzymskiego, 1/2 łyżeczki kolendry, szczypta chili, sól, pieprz, olej do smażenia.

Wykonanie: Bób gotować około 10 minut w osolonej wodzie, odcedzić, obrać ze skórek. Cebulę posiekać w kostkę, a pieczarki w plastry. Zeszklić cebulę, dodać pieczarki i przeciśnięty przez praskę czosnek. Połączyć z bobem i wszystko przepuścić przez praskę, dodać resztę składników i wymieszać. Odstawić na 30 minut do lodówki. Następnie małą łyżką formować kulki, obtaczać w sezamie i smażyć na rozgrzanym tłuszczu. Wyjmować na ręcznik papierowy i podawać na ciepło.

r e k l a m a

r e k l a m a

Zobacz także

r e k l a m a