Składniki: 300 g polędwicy albo filetu z indyka, 2 czerwone papryki, 1 żółta papryka, 1 cukinia, 1 por, 2 cebule, 5 ząbków czosnku, 3 marchewki, 150 g pieczarek, 4 pomidory świeże lub puszka krojonych, sól, pieprz, łyżeczka słodkiej papryki, łyżeczka kminu rzymskiego (kuminu), 1/2 łyżeczki wędzonej papryki, 1/2 łyżeczki imbiru, 2 łyżki oregano, olej lub masło klarowane do smażenia.
Wykonanie: Podgrzać olej i dodać pokrojoną w kostkę pierś z indyka, następnie pokrojoną w kostkę cebulę oraz przeciśnięty przez praskę czosnek. Gdy mięso się poddusi, dodać paprykę, cukinię i pomidory pokrojone w kostkę, pieczarki pokrojone w półplasterki, marchewkę startą na tarce, pora pokrojonego w plastry. Wszystko dusić około 25 minut. Doprawić i dusić jeszcze około 10 minut.