Dzwonek Pierwszy miesiąc prenumeraty za 50% ceny Sprawdź

r e k l a m a

Partner serwisu

Zupa rybna

Data publikacji 06.12.2021r.

Składniki: 1 torebka kaszy gryczanej, 3 filety dowolnej ryby, 1 papryka czerwona, 5 pieczarek, 1 cebula, natka pietruszki, 1 marchewka, kawałek selera i pietruszki, 2 łyżki koncentratu pomidorowego, 2 łyżki masła klarowanego, sól, pieprz.

Wykonanie: Zagotować około półtora litra wody, dodać kaszę gryczaną. Na patelni rozgrzać masło, zeszklić posiekaną w kostkę cebulę, dodać pokrojone pieczarki. Wszystko poddusić i dodać do zupy. Do gotującej się zupy dodać pokrojoną w kostkę rybę i pokrojone w paski marchewkę, seler, pietruszkę i paprykę. Dodać koncentrat pomidorowy. Doprawić do smaku, dodać posiekaną natkę pietruszki.

r e k l a m a

r e k l a m a

Zobacz także

r e k l a m a