Dzwonek Pierwszy miesiąc prenumeraty za 50% ceny Sprawdź

r e k l a m a

Partner serwisu

Tatar z łososia

Data publikacji 13.12.2021r.

Składniki: 400 g świeżego łososia, 3 łyżki oliwy, sok z 1 cytryny, sól, pieprz, 1 awokado, listki rukoli, 1 cebula, kilka marynowanych grzybów, ogórek kiszony, świeży koperek, 1 łyżeczka musztardy.

Wykonanie: Mięso posiekać bardzo drobno, doprawić musztardą, sokiem z cytryny, solą i pieprzem. Dodać oliwę i wymieszać. Cebulę, awokado i ogórek posiekać w kostkę. Na talerzu (najlepiej za pomocą pierścienia czy koła) ułożyć kształt. Na spód wyłożyć listki rukoli, następnie posiekanego łososia, awokado, cebulę i ogórek. Posypać koperkiem. Podawać z grzybami i kawałkami cytryny.

r e k l a m a

r e k l a m a

Zobacz także

r e k l a m a