Składniki na ciasto: 3/4 szklanki wody, 3/4 szklanki mąki pszennej, 75 g masła, 5 jajek. Składniki na krem: 600 ml mleka, 6 żółtek, 100 g cukru, 40 g mąki pszennej, 40 g mąki ziemniaczanej. Dodatkowo: 1 owoc granatu, cukier puder do posypania.
Wykonanie: Zagotować wodę z masłem, dodać mąkę, cały czas mieszając, aż będzie odchodziła od ścianek. Przestudzić. Przestudzoną masę zmiksować, dodając po jednym jajku. Masę przełożyć do rękawa i wyłożyć na blachę, kilka razy zataczając kółko (wieniec). Piec około 30 minut w temperaturze 180°C. Wystudzić. Żółtka utrzeć z cukrem, dodać pół szklanki mleka, obie mąki i zmiksować. Resztę mleka zagotować, wlać zmiksowane żółtka i cały czas mieszać – do momentu, kiedy krem będzie lekko bulgotał. Masę przykryć folią spożywczą i wystudzić. Wieniec przekroić na pół w poziomie, przełożyć kremem, posypać ziarnami granatu i przykryć drugą częścią ciasta. Wierzch delikatnie oprószyć cukrem pudrem.