Dzwonek Pierwszy miesiąc prenumeraty za 50% ceny Sprawdź

r e k l a m a

Partner serwisu

Fritelle di carnevale, czyli pączki weneckie

Data publikacji 07.02.2021r.

Składniki: 1/2 l wody, 250 g mąki, 4 jajka, 100 g masła, 2 łyżeczki cukru, skórka z cytryny, 1 torebka cukru wanilinowego, szczypta soli, olej do smażenia, cukier puder do posypania.
Wykonanie: Zagotować wodę i mieszając, wsypywać mąkę. Dodać masło, oba cukry, skórkę z cytryny, sól. Utrzeć wszystkie składniki i dopiero wtedy dodać jajka. Na patelni dobrze rozgrzać tłuszcz. Nakładać łyżką porcje ciasta i smażyć na złoto. Ostudzone posypać cukrem pudrem.

r e k l a m a

r e k l a m a

Zobacz także

r e k l a m a