Hiszpańska leche fritta, czyli smażone mleko
Wykonanie: W misce wymieszać skrobię, mąkę i cukier. Dodać szklankę mleka i wymieszać. Odczekać 10 minut, żeby masa zgęstniała. W dużym garnku podgrzać resztę mleka z laską cynamonu. Kiedy mleko zacznie się gotować, zdjąć z ognia. Nad miską z mąkami i cukrem umieścić sitko i przelewać przez nie gorące mleko, mieszając masę. Wszystko razem wlać ponownie do garnka i na małym ogniu podgrzewać przez 10 minut. Oliwą albo olejem wysmarować szklane naczynie, wlać do niego masę, wystudzić i odstawić przynajmniej na 3 godziny do lodówki. Masa powinna mieć grubość przynajmniej 2 cm. Wyciągnąć stężałą masę i pokroić w kostkę. W misce roztrzepać jajka, na patelni rozgrzać olej, dodać do niego masło. W pozostałej mące obtaczać mleczne kostki i zanurzać w jajku, a potem smażyć po minucie z każdej strony. Odsączyć na papierze i posypać cynamonem.