Dzwonek Pierwszy miesiąc prenumeraty za 50% ceny Sprawdź

r e k l a m a

Partner serwisu

Cukinia faszerowana kaszą gryczaną i pieczarkami

Data publikacji 21.02.2021r.

Składniki: 2 cukinie, 100 g kaszy gryczanej, 300 g pieczarek, 2 ząbki czosnku, 2 łyżki masła klarowanego do smażenia lub olej, 100 g parmezanu, 1 cebula, sól, pieprz, tymianek.

Wykonanie: Kaszę ugotować. Masło rozpuścić, dodać przeciśnięty przez praskę czosnek oraz posiekaną w kostkę cebulę. Dodać pokrojone pieczarki i poddusić z cebulą. Cukinie przekroić na pół, wydrążyć środki. Środki pokroić drobno i dołożyć do pieczarek. Gdy pieczarki już będą miękkie, doprawić, dodać ugotowaną kaszę i wymieszać. Gotowym farszem wypełnić cukinię i zapiekać 20 minut w temperaturze 180°C. Posypać serem i zapiekać jeszcze 5 minut.

r e k l a m a

r e k l a m a

Zobacz także

r e k l a m a