Data publikacji 28.02.2021r.
Pozostało 0% artykułu.
Więcej przeczytasz dzięki prenumeracie lub kupując dostęp.
Masz już prenumeratę lub dostęp?
Zaloguj się
Możesz już teraz kupić dostęp do wszystkich treści lub do wybranego artykułu
Składniki na ciasto: 50 g mąki pszennej np. razowej, 1 średnie jajko, 280 g sera twarogowego chudego, przyprawy (sól, pieprz, oregano, bazylia);
Składniki na farsz: 60 ml passaty wymieszanej z ziołami prowansalskimi, 10 dag szynki z indyka bądź kurczaka, 120 g mozzarelli, 5 pieczarek, 4 plasterki pomidora; 1 łyżeczka oliwy, ketchup.
Wykonanie: Rozgnieść ser twarogowy widelcem w misce. Dodać mąkę, jajko oraz przyprawy. Mieszać do czasu połączenia się składników. Wyłożyć papier do pieczenia na blachę, a następnie wysmarować go oliwą (1 łyżeczka). Wyłożyć na papier ciasto i równomiernie je rozprowadzić. Wstawić do rozgrzanego do 220°C piekarnika na około 15 min. Wyjąć, nałożyć w pierwszej kolejności passatę z ziołami. Wyłożyć resztę składników i ponownie wstawić do piekarnika na około 15 minut.