Dzwonek Pierwszy miesiąc prenumeraty za 50% ceny Sprawdź

r e k l a m a

Partner serwisu

Włoskie faworki – cenci

Data publikacji 22.02.2022r.

Składniki: 1 i 1/2 szklanki mąki, szczypta soli, 1 łyżeczka proszku do pieczenia, 2 łyżki cuk­ru pudru, skórka starta z jednej pomarańczy, 2 jajka, 100 g masła, 2 łyżki wódki, olej do smażenia, cukier puder do posypania.

Wykonanie: Mąkę posiekać z masłem, dodać sól, jajka, proszek do pieczenia, cukier puder, skórkę z pomarańczy, jajka i wódkę. Zagnieść ciasto, rozwałkować, składać wielokrotnie i ponownie wałkować. Wyciąć radełkiem prostokąty, każdy naciąć w środku. Smażyć na rumiano na rozgrzanym tłuszczu. Odsączyć na ręczniku papierowym, posypać cukrem pudrem.

r e k l a m a

r e k l a m a

Zobacz także

r e k l a m a