Dzwonek Pierwszy miesiąc prenumeraty za 50% ceny Sprawdź

r e k l a m a

Partner serwisu

Pierożki z jajecznym farszem

Data publikacji 07.03.2022r.

Składniki na ciasto: kostka twarogu, szklanka mąki, 1 łyżka masła, szczypta soli.

Składniki na farsz: 5 jajek ugotowanych na twardo, 1 surowe jajko, sól, pieprz, koperek, 2 łyżki koncentratu pomidorowego, olej.

Wykonanie: Ugotowane jajka posiekać w kostkę, podsmażyć na oleju, dodać koncentrat, jedno surowe jajko, posiekany koperek oraz sól do smaku. Przesmażyć razem. Ser połączyć z mąką, masłem, solą i zagnieść ciasto. Jeśli ciasto jest za luźne, dodać nieco więcej mąki. Rozwałkować ciasto i wycinać szklanką kółka. Nakładać porcje farszu i sklejać pierożki. Smażyć na rozgrzanym tłuszczu aż do zrumienienia z obu stron.

r e k l a m a

r e k l a m a

Zobacz także

r e k l a m a