Dzwonek Pierwszy miesiąc prenumeraty za 50% ceny Sprawdź

r e k l a m a

Partner serwisu

Śledzie w sosie musztardowym

Data publikacji 02.01.2022r.

Składniki: 1 kg śledzi matiasów, 1 duża cebula, 2 ząbki czosnku, 4 łyżki musztardy francuskiej, 2 łyżki musztardy dijon, 3 łyżki jogurtu naturalnego lub śmietany, 3 łyżki majonezu, 1 łyżeczka cukru, szczypta kurkumy, szczypta soli, szczypta pieprzu.

Wykonanie: Śledzie moczyć w wodzie przez 3 godziny, wypłukać i pokroić na mniejsze kawałki. Cebulę posiekać w kostkę i zalać wrzątkiem. Czosnek przecisnąć przez praskę. Cebulę i czosnek przełożyć do miski, dodać składniki na sos i wymieszać. Wymoczone śledzie przełożyć sosem i odstawić, najlepiej na dobę, do lodówki.

r e k l a m a

r e k l a m a

Zobacz także

r e k l a m a