Dzwonek Pierwszy miesiąc prenumeraty za 50% ceny Sprawdź

r e k l a m a

Partner serwisu

Żur z chorizo i batatami

Data publikacji 06.04.2022r.

Składniki: kilka plasterków kiełbasy chorizo, 1/2 litra żuru, sól, pieprz, papryczka chilli, 1 czerwona cebula, 3 ząbki czosnku, tymianek, oliwa, 1 i 1/2 litra bulionu, 2 bataty, 3 łyżki śmietany.

Wykonanie: Cebulę posiekać w kostkę, czosnek przecisnąć przez pras­kę. Zeszklić na oleju, dodać kiełbasę i razem dusić. Bataty obrać i pokroić w kostkę. Zagotować bulion, dodać cebulę, czosnek i kiełbasę oraz pokrojone bataty. Gdy będą miękkie, dodać żur, śmietanę, przyprawić do smaku i chwilę pogotować.

r e k l a m a

r e k l a m a

Zobacz także

r e k l a m a