Składniki: 100 g kaszy jęczmiennej, 2 indycze polędwiczki, sól, pieprz, curry, papryka, 2 łyżki masła klarowanego, 1 cukinia, 1 papryka czerwona, 1 papryka żółta, 1 papryka pomarańczowa, 2 łyżki pestek dyni, 2 łyżki ziaren lnu, zioła prowansalskie, 3 ząbki czosnku, szczypiorek.
Wykonanie: Ziarna lnu i dyni zalać wodą i odstawić na 10 minut. Odcedzić. Mięso umyć i natrzeć przyprawami. Na patelni grillowej rozpuścić masło i smażyć filet z każdej strony po około 8 minut. Zdjąć mięso i odczekać 5 minut. Kaszę ugotować w osolonej wodzie do miękkości, odcedzić. Cukinię pokroić w plastry, a papryki w kostkę. Poddusić na maśle klarowanym, dodać przeciśnięty przez praskę czosnek. Posypać solą, pieprzem, ziołami prowansalskimi. Kaszę wymieszać z ziarnami i warzywami. Na kaszy ułożyć pokrojone w plasterki mięso. Posypać posiekanym szczypiorkiem.