Składniki: około 10 łodyg rabarbaru, 2 mango, 5 ząbków czosnku, 1 łyżeczka startego imbiru, 1 szklanka octu jabłkowego, 6 łyżek cukru brązowego, 1 papryczka chili, 1 czerwona cebula, 1/2 łyżeczki cynamonu, 1/2 łyżeczki mielonych ziaren kolendry, 2 łyżki oleju lub innego tłuszczu do smażenia.
Wykonanie: Cebulę posiekać w kostkę i zeszklić. Mango obrać i pokroić w kostkę. Rabarbar obrać i pokroić w kostkę. Do garnka wlać ocet, dodać cukier i zagotować aż do rozpuszczenia cukru. Dodać pokrojony rabarbar i mango. Dodać przepuszczony przez praskę czosnek, cebulę, pokrojoną papryczkę chili oraz przyprawy. Wszystko razem gotować około 40 minut na wolnym ogniu, by zredukować płyn. Utrzeć blenderem, doprawić, ewentualnie dosłodzić. Przełożyć do słoików i pasteryzować około 15 minut.