Dzwonek Pierwszy miesiąc prenumeraty za 50% ceny Sprawdź

r e k l a m a

Partner serwisu

Forszmak

Data publikacji 16.01.2022r.

Składniki: ok. 350 g wędlin, np. kiełbasy, boczku, pieczonego mięsa, 3 łyżki oliwy, 1 cebula, 2 szklanki bulionu, 2 ogórki kiszone, 1 szklanka pasaty pomidorowej, 1 łyżka masła, 1 łyżka mąki pszennej, przyprawy: sól, pieprz, ziele angielskie, liście laurowe, słodka papryka w proszku, ostra papryka.

Wykonanie: Na patelni rozgrzać olej, dodać posiekaną w kostkę cebulę oraz pokrojone wędliny. Obsmażyć i przełożyć do garnka, dodać bulion, zagotować z przyprawami. Na koniec dodać posiekane w kostkę ogórki kiszone i pasatę. Masło roztopić i dodać mąkę, podsmażyć i dodać do gotującego się bulionu. Gotować, aż się zagęści, podawać z chlebem.

r e k l a m a

r e k l a m a

Zobacz także

r e k l a m a