Składniki na sałatkę: 1 filet z kurczaka, 2 łyżki oleju, sól, pieprz, curry, mielona słodka papryka, kilka białych winogron, ziarna z 1 granatu, garść borówek, pomarańcza, biały grejpfrut, orzechy włoskie, rukola.
Składniki na sos: 2 łyżki musztardy francuskiej, 2 łyżki miodu, 2 łyżki soku z cytryny, 2 łyżki oliwy z oliwek, 1/2 łyżeczki cynamonu.
Wykonanie: Kurczaka natrzeć przyprawami i olejem, upiec w rękawie do pieczenia lub żaroodpornym naczyniu, odstawić do ostudzenia. Składniki sosu wymieszać i utrzeć. Na talerzu ułożyć rukolę, pokrojone winogrona, borówki, kawałki obranego z błonek grejpfruta oraz plasterki pomarańczy. Ułożyć pokrojony filet z kurczaka. Całość polać sosem i posypać posiekanymi orzechami.