Składniki na sałatkę: 1 opakowanie sera mozzarella w kuleczkach, 1 ser pleśniowy, 1 ser gorgonzola, mieszanka sałat, uprażone pestki dyni, uprażone ziarna słonecznika, kilka połówek brzoskwiń ze słoika lub puszki, 6–7 suszonych pomidorów z zalewy, 1 czerwona cebula.
Składniki na sos: 2 łyżki miodu, 2 łyżki musztardy francuskiej, 1 łyżka soku z cytryny, 5 łyżek oliwy z suszonych pomidorów.
Wykonanie: Składniki sosu przełożyć do kubka i utrzeć. Mozazarellę pokroić na połówki, pozostałe sery w plastry, a cebulę w piórka. Na talerzu ułożyć sałaty, pokrojone sery, pokrojone brzoskwinie. Pomidory suszone pokroić w paski i ułożyć na półmisku. Polać sosem i posypać ziarnami i pestkami.